Regija     | 25.07.2020. 13:58 |

Austrija uvrstila Hrvatsku na popis sigurnih zemalja, BiH na popisu rizičnih

FENA Internet

ZAGREB, 25. srpnja (FENA) - Austrija je Hrvatsku svrstala u kategoriju sigurnih, odnosno "stabilnih" zemalja iz kojih po povratku u Austriju nije potrebno predočenje PCR testa, doznaje se u subotu iz predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Austriji.

Popis rizičnih zemalja sinoć je objavilo austrijsko ministarstvo zdravlja, a na njemu se nalaze 32 zemlje - Egipat, Albanija, Bangladeš, Bjelorusija, BiH, Brazil, Bugarska, Čile, Ekvador, Indija, Indonezija, Iran, Kosovo, Meksiko, Moldavija, Crna Gora, Nigerija, Sjeverna Makedonija, Pakistan, Peru, Filipini, Portugal, Rumunjska, Rusija, Švedska, Senegal, Srbija, Južna Afrika, Turska, Ukrajina, SAD i provincija Hubei u Kini.

Naime, Hrvatska nije uvrštena na popis rizičnih zemalja iz kojih će od ponedjeljka, 27. srpnja,  za ulazak u Austriju, biti potreban PCR test, izvijestio je Branimir Tončinić, direktor Predstavništva HTZ-a u Austriji.

"Ovo su odlične vijesti za cjelokupni hrvatski turistički sektor s obzirom da se Austrija i u dosadašnjem dijelu srpnja, ali i u dosadašnjem dijelu godine, nalazi među top pet inozemnih tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet. Očekujemo nastavak pozitivnih trendova s ovog tržišta na kojem se vrlo intenzivno promoviramo kao sigurna destinacija", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.   

Prema podacima sustava eVisitor, u Hrvatskoj trenutno boravi oko 40.000 austrijskih turista, prenosi Hina.

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Najavljuje se stroža kontrola iznajmljivača apartmana "na crno"

U Brčkom proglašeni najbolji filmovi 'Turizam film festivala'

U Bosni i Hercegovini u januaru 90.614 turista, 2,9 posto više u odnosu na isti mjesec 2023.godine

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo