Sport     | 24.07.2020. 14:13 |

Ministarstvo kulture i sporta KS sufinansira termine treninga premijerligaša

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. jula (FENA) - Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić danas je, u skladu sa usvojenim Pravilnikom za sufinansiranje troškova treninga za seniorske ekipe premijerligaških klubova KS u ekipnim sportovima, potpisao protokole sa tri privredna subjekta u čijim dvoranama će treninge obavljati šest sportskih ekipa.

Njihov trenažni proces se već odvijao u periodu od 1. januara do 31. marta ove godine, a nastavit će se i od 1. maja te trajati do 31. decembra 2020. godine. Ovim protokolima je predviđeno da će njihove treninge sufinansirati Ministarstvo kulture i sporta KS. 

Prema potpisanom Protokolu sa direktorom Centra "Skenderija" Amerom Kapom, ovom javnom preduzeću biće doznačeno 57.120 KM, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Od toga će sa 16.800 KM biti finansirano 240 termina Udruženju za unapređenje sporta Košarkaški klub "Royal", a isti iznos bit će uplaćen i za 240 termina treninga Udruženju Ženski košarkaški klub "Play off". Cijena jednog 90-minutnog treninga iznosi 70 KM, dok će navedeni klubovi termine koristiti pet puta sedmično.

Sa 13.440 KM bit će finansirani treninzi Udruženja Odbojkaški klub "Bosna" i to četiri termina sedmično.

Tri sedmična termina biće uplaćena Centru "Skenderija" i za treninge Udruženja Futsal club "Centar" u ukupnom iznosu od 10.080 KM.

Prema potpisanom Protokolu ministra Alikadića i direktora Kulturno-sportskog i rekreacionog centra Hadžići Ilijasa Kovačevića, za jedanaest mjeseci treninga Udruženja Rukometni klub "Hadžići" bit će doznačeno 14.400 KM. Cijena jednog treninga je 60 KM, a ovim je obuhvaćeno ukupno 240 termina.

Termini treninga Udruženja Rukometni klub "Vogošća" također će biti finansirani sa 14.400 KM u Kulturno-sportskom centru Vogošća. Protokol je uime korisnika sredstava potpisao zamjenik direktora Centra Fahrudin Čorbo.

- U skladu sa spomenutim Pravilnikom sa subjektima koji su dostavili Ministarstvu tražene podatke danas smo potpisali protokole o sufinansiranju termina treninga. Pozivamo sve one koji nisu po našem dopisu na vrijeme dostavili tražene podatke da to učine, kako bi premijerligaši i iz ostalih opština imali mogućnost treninga pod istim uvjetima - poručio je ministar Alikadić.

Ukupna izdvojena sredstva za ovu namjenu iznose 85.920 KM.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Za podršku udruženjima, neprofitnim i studentskim organizacijama u KS 130.000 KM

Otvorena Tehnicijada - sportsko druženje srednjih stručnih i tehničkih škola Kantona Sarajevo

Okerić: Na Dan šehida sjećamo se najboljih sinova koji su dali živote za odbranu BiH

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana