Stranačke aktivnosti     | 24.07.2020. 13:17 |

Saopćenje za javnost GDSBiH

FENA Saopćenje

GDS BiH  povodom aktuelnih izjava  o BiH u BiH  naglašava u svojoj izjavi za javnost da je BiH  garant mira i slobode na Balkanu i svim građanima Evrope i svijeta  u slovu i duhu Povelje Kulin bana i na osnovu  Ustava  Bosne i Hercegovine.

Član I 

Bosna i Hercegovina  

1. Kontinuitet 

Republika Bosna i Hercegovina, čije je zvanično ime od sada "Bosna i Hercegovina", nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država, sa unutrašnjom strukturom modificiranom ovim Ustavom, i sa postojećim međunarodno priznatim granicama. Ona ostaje država članica Ujedinjenih naroda i može kao Bosna i Hercegovina zadržati članstvo ili zatražiti prijem u organizacijama unutar sistema Ujedinjenih naroda, kao i u drugim međunarodnim organizacijama.

Balkan je dobio ime po istoimenoj planini, ali u igri riječi je i  Bal/Med/ i Kan/Krv , a  sa  modernom političkom odrednicom  u vropi TZV.Zapadni Balkan ima i posebno značenje/prostor upotrebljiv za sve podloge/.Trenutno  su  u  svojim SF  Vremeplovima države tog podneblja /svaka za sebe /na raskrsnicama i prelazima između  XIV,XV i XVI  i   XIX i.XX i XXI vijeka. 

Ratovi,zločini protiv čovječnosti,izdaje i spletke i zavjere  obilježje su ovih vijekova u životu Evrope i svijeta ,kao i zanosna  i raskošna  Renesansa i Humanizam  i  u/nosna  i jednolična Online era u kojoj živimo civilizacija.. 

Kormilari povremeno  gube  Kompas i iznad  oblaka  traže svjetlost zvijezda  da ih vode do luke spasa  od aveti ne/vidljivih neprijatelja oličenih u srednjovjekovnoj kugi i pandemiji korone.

Kada se u sve umješaju i znani i neznani  poklisari  vidljivih vladara /svako u svojoj i na tuđoj teritoriji/ i zaplove svojim Vremeplovima po tzv.Zapadnom Balkanu  i  povampire se uz  sve svoje unutrašnje i vanjske neprijatelje  počnu da  traže saveznike u avetima za svoje nezasite ciljeve.

O toj gladi je  poklisar i  mudrac  Nikola Makijaveli sve napisao pisao u djelu "Vladalac".Potrebno je samo pažljivo čitati. i dobro razumjeti..Kada  se tome dodaju  još i likovi  iz Teofrastovog djela  "Karakteri"dobije se slika tzv.Zapadnog Balkana i savremene Evrope i svijeta.

Nažalost,danas nema autora ni poklisara koji bi opisali posebno stanje   koje vlada na tzv. Zapadnom Balkanu.

Činjenica je da je BiH čvrst  garant mira i stabilnosti na Balkanu  i da su nepovredivi   teritorijalni integritet,politička nezavisnost i suverenitet  BiH.Milenijumske slobodarske tradicije i otvorenost  naše zemlje  za  pohode  znanih i neznanih i zvanih i nezvanih gostiju niko ne treba zloupotrebljavati.Naše gostoprimstvo  nije samo tradicionalna vrijednost zemlje kulturnih raznolikosti već i potvrda naše samobitnosti, dostojanstva ,ponosa  i snage bosanskohercegovačkog društva.

Zabrinuti za status svojih država,razapeti između mitova i stvarnosti  i  okupirani svojim brigama  umjesto da se suoče sa  vlastitim problemima   Bosnu i Hercegiovinu, povremeno, posjećuju "Kormilari" iz susjedstva  i u javi sanjaju neostvarive snove  dok ih vjetar nosi u njihovim  SF Vremeplovima.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost GDS-a

Saopćenje za javnost GDSBiH

Saopćenje za javnost GDSBiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'