Stranačke aktivnosti     | 24.07.2020. 11:43 |

Priopćenje za javnost GO SDP BiH Mostar

FENA Saopćenje

Mostar, 24.07.2020.
MEDIJIMA
-svima-

PREDMET: Saopćenje za javnost

Arman Zalihić: Iz HDZ-a frustracije zbog gubitka kontrole nad CIK-om kriju iza osjećaja vjernika

Nezadovoljstvo iz Gradskog odbora HDZ-a oko raspisivanja izbora na dan 20.12.2020. godine danas je komentirao predsjednik Gradskog odbora SDP-a Mostar Arman Zalihić:

Kada je riječ o nezadovoljstvu HDZ-a što je datum izbora pet dana prije Božića, to samo još jednom oslikava da su dosljedni jedino u nedosljednosti. Na prošlogodišnjim izborima za predsjednika Republike Hrvatske, bili smo svjedoci kako HDZ organizirano dovozi svoje simpatizere na glasanje u Mostar, kako bi podržali kandidatkinju HDZ-a Kolindu Grabar-Kitarović.

Podsjećam ti izbori su održani samo tri dana prije spomenutog blagdana i tada im to nije bilo sporno. Ovo jasno pokazuju da im nije sporan termin, nego iza osjećaja vjernika, kriju svoje frustracije zbog gubitka kontrole nad CIK-om.

Mi u SDP-u nismo za bilo kakvo daljnje odlaganje izbora i smatramo da je važno da što prije građani Mostara izaberu legalnu i legitimnu, a sigurni smo da to neće na bilo koji način utjecati na proslavu Božića, naših sugrađana katoličke vjeroispovijesti, zaključio je Zalihić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo