FENA biznis     | 24.07.2020. 10:38 |

iPoslovnice - Novi koncept rada poslovnica Raiffeisen banke

FENA Saopćenje

Započeta transformacija poslovnica u skladu s digitalnim trendovima „Poslovnice koje imaju drugačije lice“
Otvaranje tekućeg računa i aktiviranje Mobilnog bankarstva za samo jedan dan
 

(Sarajevo, 24.07.2020.) – „Obzirom da se ponašanje klijenata u današnjem vremenu mijenja veoma brzo i mi kao Banka koja pokreće promjene na tržištu se moramo razvijati u skladu s tim, te smo započeli projekat prilagođavanja naših poslovnica digitalnom načinu rada. U preuređenim poslovnicama, koje su dobile naziv iPoslovnice, klijentima nudimo efikasnije usluge korištenjem naprednih tehnoloških rješenja čime unaprijeđujemo njihovo iskustvo u poslovanju s nama“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao: „Klijentima u iPoslovnicama će biti na raspolaganju digitalna rješenja kao i zaposlenici koji će im pomoći u rješavanju složenih transakcija. Ujedno, želim istaći da klijenti u svim Raiffeisen poslovnicama sada mogu otvoriti tekući račun i aktivirati Mobilno bankarstvo za samo jedan dan.“

Deset poslovnica Banke u Sarajevu od početka jula svoje usluge pruža klijentima prema novom konceptu poslovanja a kojem će u narednom periodu biti prilagođen rad i drugih poslovnica. Ovo praktično znači da prilikom dolaska u poslovnicu klijente dočekuje zaposlenik koji ih upućuje ka odgovarajućem bankaru u poslovnici ili rješava njihove upite. Također, prezentuje klijentima digitalne servise banke, upućuje ih na korištenje ovih usluga te ih educira i pomaže im u slučaju poteškoća. Na ovaj način te uz korištenje bankomata, poslovanje s gotovinom u poslovnici će biti smanjeno kao i vrijeme koje klijenti provode na šalteru da bi obavili transakcije.

iPoslovnice su dostupne na sljedećim lokacijama u Sarajevu: Centar, Skenderija, Unitic, Grbavica, Ciglane, Alipašina, Stari Grad, Titova, te Pale. Više informacija dostupno je na www.raiffeisenbank.ba.

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 100 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

Belma Hadžiomerović (033 287 452, belma.hadziomerovic@raiffeisengroup.ba),

Amra Tabaković (033 287 655, amra.tabakovic@raiffeisengroup.ba) ili

Irma Ahmetspahić (033 287426, irma.ahmetspahic@raiffeisengroup.ba)

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Apliciranjem za Raiffeisen kreditne kartice do brojnih pogodnosti

Aktivnosti Raiffeisen banke u cilju zdravijeg življenja i smanjenja CO2 emisije 

Iza Raiffeisen banke je još jedna uspješna poslovna godina

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana