Sport     | 24.07.2020. 09:10 |

Otkazani svi WTA i ATP turniri u Kini

FENA Agencije

LONDON/ST. PETERSBURG, 24. srpnja (FENA) - Vodeći se odlukom kineske vlade da se u toj zemlji otkazuju svi međunarodni sportski događaji u 2020., Udruga teniskih profesionalaca (ATP) i Ženska teniska udruga (WTA) otkazali su sve planirane teniske turnire u Kini do kraja ove godine.

Tako su iz kalendara ATP Toura ispali jedini azijski Masters 1000 turnir u Šangaju, turnir serije 500 u Pekingu te dva turnira serije 250 u Chenngduu i Zhuhaiju, prenosi Hina.

Iz kalendara WTA Toura ispalo je čak sedam turnira među kojima se ističe WTA Finale, završni turnir osam najboljih tenisačica svijeta u Shenzhenu s nagradnim fondom od 14 milijuna američkih dolara.

Otkazani su još obavezni Premier turnir u Pekingu, turnir iz serije Premier 5 u Wuhanu, Premier turnir u Zhengzhouu, WTA Elite Trophy u Zhuhaiju te turniri iz serije International u Tianjinu, Nanchangu i Guangzhouu.

"Iznimno smo razočarani što se naši turniri svjetske klase u Kini ove godine neće održati. Nažalost, ta odluka uključuje i otkazivanje Shiseido WTA Finals Shenzhen, a kao posljedica toga je i ukidanje ljestvice Porsche Race to Shenzhen", izjavio je predsjednik i izvršni direktor WTA Steve Simon zahvalivši se organizatorima na naporima koje su do sada uložili u pripremi za turnire koji neće biti održani.

"Tijekom pandemije je naš pristup bio da slijedimo lokalne upute kad je u pitanju održavanje turnira. Poštujemo odluku kineske vlade koja želi učiniti što je najbolje za državu u ovoj globalnoj situaciji bez presedana", priopćio je predsjednik ATP-ja Andrea Gaudenzi.

U sadašnjem okvirnom kalendaru ATP Toura za 2020. preostalo je 13 turnira, uz posljednje izdanje ATP Finalsa kojemu će domaćin biti London te Next Gen ATP Finalsa u Milanu. Prvi turnir u nastavku sezone trebao bi započeti 20. kolovoza, a to je Masters 1000 Western & Southern Open koji će, umjesto u Cincinnatiju, biti igran u New Yorku neposredno prije US Opena.

WTA Tour u svom kalendaru za 2020. sada broji 14 turnira, a prvi od njih je Palermo Ladies Open koji bi trebao započeti 3. kolovoza.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Danas počinje teniski turnir Foča Open

Džumhur poražen na startu Challenger turnira u Splitu

Fatić poražen u šesnaestini finala Challenger turnira u Splitu

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana