Bosna i Hercegovina     | 23.07.2020. 14:54 |

Krišto: Imenovanje Cikotića za HDZ BiH je neprihvatljivo (VIDEO)

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 23. jula (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto (HDZ BiH) izjavila je da je izbor Selme Cikotića za ministra sigurnosti BiH za HDZ BiH neprihvatljiv, te da su o tome jasno iznjeli stav i razloge zbog kojih su mu uskratili podršku.

Krišto je dodala da se Cikotićevo potvrđivanje imenovanja dešava upravo na dan kada se na području Bugojna, gdje je bio komandant, vrše ekshumacije.

- To je stavljanje soli na ranu ne samo Hrvata Srednje Bosne nego svih, a na poseban način ubijenih i nestalih, a njih je danas 19 čije su porodice nestale, a njihovi grobovi nepoznati - navela je Krišto dodajući da su iz tih razloga kao HDZ BiH, pojedinačno kao zastupnici i kao Klub, glasali protiv Cikotićevog izbora na tu odgovornu dužnost.

Ukoliko BiH, prema njenim riječima, želi biti zemlja tri konstitutivna naroda i dva entiteta, onda imenovanje jedne takve osobe na značajnu poziciju, nije dobro, niti može biti interes BiH.

- Ostaje nam i dalje da istrajavamo da se u ovom postupku utvrdi odgovornost, da se istraga provede do kraja. Mislim da nije časno obavljati funkciju u ime institucija BiH, a odgovarati za takva nedjela - dodala je Krišto.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/4733

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1dBZU62RZJSPHztrLeogWH9Xml2GJYSMg?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Krišto: Postići dogovor oko konačnog Plana reformi od interesa je svih nas u Bosni i Hercegovini

Krišto čestitala Pesah

'Mjera mora' predstavlja BiH na svjetskoj pozornici Venecijanskog bijenala (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta