Stranačke aktivnosti     | 23.07.2020. 11:37 |

Saopštenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Skoro svaka posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića dodatno optereti ionako loše odnose između dvije suverene i nezavisne zemlje.

Vučić i njegov entitetski partner Milorad Dodik ne prestaju da svaku priliku iskoriste za svoje otužne igrokaze i slanje provokativnih poruka.

Ono što je korisno u njihovim istupima jeste činjenica da tako među stanovništvom Bosne i Hercegovine koje koristi svoj zdrav razum još više bude želju za što skorijim pristupanjem Europskoj uniji i NATO-alijansi.

Poruke o ogromnoj pomoći koju Srbija doznačuje Republici Srpskoj i tako ispravlja neke navodne nepravde jednostavno ne stoje. Republika Srbija dok postoji ne može nadoknaditi štetu koju je srpskom narodu napravila gurajući ga u rat, a jedina trenutna nepravda u finansijskim doznakama koja se čini u BiH jeste ona u raspodjeli prihoda od indirektnih poreza u kojoj entitet Republika Srpska doslovno parazitira na račun poreznih obveznika iz Federacije BiH.

Takođe, žalosno je što gospodin Vučić kada govori o obilježavanju mjesta stradanja Srba iz tzv. SAO Krajine ne vidi poveznicu između svoje uloge u agresijama Srbije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu i tih stradanja. Politika čiji je kreator između ostalih bio i Aleksandar Vučić je direktan uzrok svih stradanja Srba u devedesetima i to nikad ne treba prestati ponavljati. Dodik s druge strane više od deset godina ponavlja mantru o dvije srpske države, laže sebe i svoje sljedbenike.

Nadživjet će Bosna i Hercegovina i Dodika i Vučića, a njihova zaostavština i uloge ostat će upisane kao nacionalističke i retrogradne.

Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'