Stranačke aktivnosti     | 21.07.2020. 17:34 |

Saopćenje za javnost PDP

FENA Saopćenje

Izjava za javnost

"Dok Evropska unija usvaja budžet za narednih sedam godina, a koji je usmjeren na razvojne projekte, reforme i ekonomski oporavak, mi živimo u zemlji u kojoj se na izmaku mjeseca jula odugovlači sa konačnim usvajanjem budžeta za ovu godinu. Vladajuća koalicija SNSD-SDA-HDZ se bavi politikantskim igrama, odugovlačeći usvajanje budžeta kupuju sebi vrijeme da bi popunjavali fotelje i onemogućili odvijanje demokratskih procesa“, rekao je predsjednik PDP-a i poslanik u PD PS BiH Branislav Borenović.

Borenović ističe da je budžet za 2020. godinu trebao biti usvojen na isteku prethodne ili najkasnije početkom tekuće, što je i normalna praksa:

„Umjesto budžetom, razvojem, kakvim-takvim napretkom, vladajuća BH koalicija SNSD-SDA,HDZ bavila se samo podjelom plijena. Tokom prethodne dvije godine pokazali su da su jedino sposobni za prepirke ko će zasjesti na koju poziciju, dok građani ostaju taoci njihove pogubne politike koja će, uvjeren sam, biti poražena na narednim izborima“, zaključio je Borenović.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo