Bosna i Hercegovina     | 21.07.2020. 17:06 |

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH održala online radionicu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. jula (FENA) - Pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH - Odsjek za saradnju s Interpolom, održali su online radionicu u vezi korištenja novih alata i servisa dostupnih zemljama članicama Interpola.

Naime, Generalni sekretarijat Interpola snažno potiče zemlje članice Interpola da prošire direktan pristup servisima i alatima Interpola, te je razvio i omogućio korištenje pored postojećih i nove servise i alate koji su dostupni zemljama članicama Interpola.

S tim u vezi, a na osnovu saglasnosti agencija za sprovođenje zakona u BiH, za pristup navedenim servisima i alatima, službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH - Odsjek za saradnju s Interpolom održali su online radionicu za korisnike navedenih alata. U online radionici su učestvovali predstavnici Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Federalne uprave policije, Policije Brčko distrikta i 10 kantonalnih Ministarstava unutrašnjih poslova.

Učesnici su kroz radionicu upoznali se s konkretnim servisima i alatima koji se odnose na identifikaciju krivotvorenih dokumenata i identifikaciju osoba.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH ističe spremnost za dalje kontinuirano preduzimanje mjera i radnji iz njene nadležnosti u cilju unapređenja uvjeta rada prilikom suzbijanja raznih oblika krivičnih djela i prekršaja, kao i očuvanja sigurnog okruženja u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.                                                     

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Studenti Fakulteta za kriminalistiku UNSA posjetili Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH

Slobode lišena osoba s Interpolove crvene potjernice

Državljanin Srbije i BiH uhićen u Zagrebu po Interpolovoj tjeralici

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu