Bosna i Hercegovina     | 21.07.2020. 15:17 |

Novih 80 grantova za projekte izgradnje mira

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. jula (FENA) - U okviru USAID-ovog mirovnog projekta PRO-Budućnost dodijeljeno je 80 grantova za aktivnosti na izgradnji mira u vrijednosti od preko 400 hiljada KM. Korisnici grantova su općine i gradovi, crkve i vjerske zajednice, nevladine organizacije, neformalne grupe mladih i udruženja žrtava rata iz više od 40 lokalnih zajednica u BiH.

PRO-Budućnost svake godine dodjeljuje grantove za aktivnosti čija je svrha izgradnja povjerenja, međureligijskog dijaloga i doprinos pomirenju između svih naroda i građana Bosne i Hercegovine što je i suština ovog projekta Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji provodi organizacija Catholic Relief Services (CRS) sa partnerima u 75 lokalnih zajednica.

Program malih grantova implementiraju Institut za razvoj mladih KULT i CRS.

Kroz projekte koje podržava, PRO-Budućnost će ove godine osim u mirovnim kampovima, biti u školama, vrtićima, kinima i pozorištima, na sportskim terenima, te povezivati susjedne opštine i promovisati turizam i kulturnu baštinu naše zemlje.

-Mali grantovi najbolje oslikavaju ideju PRO-Budućnosti, prijateljstva, zajedništva i solidarnosti. Zahvaljujući kreativnosti naših zajednica ove godine ćemo te vrijednosti njegovati kroz ekologiju, poeziju, muziku, sport, zanate, akcije čišćenja te na brojne druge načine - kazala je koordinatorica programa malih grantova Nera Haljevac, saopšteno je iz CRS-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Projektu SMART Balkans dodijeljeno više od 18 miliona norveških kruna za 11 regionalnih grantova

Tri srednje škole iz BiH dobile grant sredstva Regionalnog Challenge Fonda

Učenici iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva održali zajednički koncert 'Muzika spaja'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana