Bosna i Hercegovina     | 20.07.2020. 12:27 |

Na području Kostajnice spriječeno krijumčarenje 13 migranata iz Bangladeša

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. srpnja (FENA) - Pripadnici Jedinice granične policije (JGP) Dobrljin uhitili su u nedjelju E. B. (1980.), državljanina BiH, nakon što je na području Kostajnice otkriven u krijumčarenju 13 ilegalnih migranata iz BiH u Republiku Hrvatsku.

Radi se o ilegalnim migranatima, koje su uz E. B. krijumčarile još dvije osobe, a koje su se udaljile u nepoznatom smijeru ugledavši pripadnike Granične policije BiH.

Ilegalni migranti, među kojima je bilo i maloljetnih osoba, krijumčareni su u tri vozila. Nitko od ilegalnih migranata nije posjedovao identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenima izjavili su da dolaze iz Bangladeša.

Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "krijumčarenje osoba", protiv E. B. toj instituciji bit će dostavljeno izvješće o kaznenom djelu. Vozilo i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti.

O događaju su obaviješteni pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH, koji će nastaviti daljnji rad nad ilegalnim migrantima, a u tijeku je i daljnji rad na otkrivanju ostalih počinitelja ovog kaznenog djela, priopćeno je iz Granične policije BiH.

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Kuprešaković u studijskom posjetu OLTIM-u u Parizu

Kuprešaković i predstavnici UNODC-a razgovarali o zajedničkim aktivnostima i modalitetima saradnje

Pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje 22 strana državljana

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo