Sport     | 20.07.2020. 11:58 |

Tanović i Karić najuspješniji na državnom prvenstvu u biciklizmu u Bihaću

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 20. jula (FENA) - Članovi Biciklističkog kluba "Daj krug" iz Bihaća proteklog su vikenda bili domaćini biciklističkog prvenstva Bosne i Hercegovine, u disciplinama XCU i XCO. U subotu je vožen Osmi uspon na Plješevicu koji se boduje za nacionalnu Premijer ligu, dok je u nedjelju na rasporedu bila prva XCO kružna utrka "Velika nagrada grada Bihaća".

- Mislim da smo ispoštovali sve organizacijske aspekte jednog pravog biciklističkog događaja, kojeg se ne bi postidili ni veliki evropski klubovi. Uprkos aktuelnim vanrednim okolnostima zbog pandemije koronavirusa, imali smo više od 60 takmičara, vrhunske sudije, doping kontrolu i sve ostale neophodne popratne stvari. Naravno, maksimalno smo se pridržavali svih preporuka za ponašanje, a posebno smo ponosni na pohvale svih naših gostiju - rekao je sekretar Biciklističkog kluba "Daj krug" Adnan Mekić.

Najuspješniji u muškoj konkurenciji bio je Vedad Karić iz Zenice, dok je kod dama najbrža bila višestruka državna prvakinja Lejla Tanović.

- Impresionirani smo prvim "Bike weekend eventsom" u Bihaću. Organizacija utrka na izuzetnom visokom nivou, uz vrlo respektabilnu konkurenciju. Drago mi je da sam opravdala ulogu favorita, pogotovo što u ovoj godini nismo mnogo vozili. Nakon izuzetnog rezultata u Španiji i skoro petomjesečne pauze, suvišno je govoriti koliko znači dvanaesta titula državne šampionke. Zaista nosimo najljepše utiske iz Bihaća - izjavila je prvakinja Bosne i Hercegovine Lejle Tanović.

Pobjednik u konkurenciji juniora bio je Siniša Lukić iz Biciklističkog kluba Kozara. U konkurenciji kadeta trijumfovao je Nikola Gradina iz Vlasenice, dok je kod mlađih kadeta najbrži bio Anes Ćehajić iz bihaćkog kluba "Daj krug".

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Biciklizam - Lejla Njemčević na vrhu sjetske UCI ranking liste 

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

Njemčević: Želim se upisati u historiju kao jedna od najboljih biciklistkinja svih vremena

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta