Kultura     | 19.07.2020. 09:35 |

Buckinghamska palača otkrila detalje o tajnom vjenčanju

FENA Internet

LONDON, 19. srpnja (FENA) - Buckinghamska palača otkrila je detalje o prvom tajnom vjenčanju u britanskoj kraljevskoj obitelji u 235 godina nakon što se princeza Beatrice udala za zaručnika Edoarda Mapellija Mozzija.

Princeza Beatrice je unuka britanske kraljice Elizabete II i kćer princa Andrewa i Sarah, vojvotkinje od Yorka, dok je njezin suprug talijanski grof i tajkun.

Par je planirao vjenčanje na velikoj svečanosti još u svibnju, međutim zbog pandemije koronavirusa sve je otkazano. Na veliko iznenađenje britanske javnosti, kraljevsko vjenčanje je održano u petak u strogoj tajnosti na privatnoj ceremoniji u dvorcu Windsor. Samo članovi uže obitelji bili su obaviješteni o vjenčanju i morali su se zakleti na tajnost.

"Par je odlučio održati malu privatnu ceremoniju s roditeljima, najbližom rodbinom i bliskim prijateljima," objavili su iz palače. Među rijetkim gostima bili su 94-godišnja kraljica Elizabetha II i njezin 99-godišnji suprug, princ Filip.

Buckinghamska palača je objavila kako je princeza Beatrice nosila istu tijaru kao i njezina baka kraljica Elizabeta II na svom vjenčanju. Tijara je napravljena 1919. od dijamantske ogrlice koju je kraljica Viktorija dala Elizabeti za vjenčanje, kad se udala za Filipa 1947. godine.

Mladenka, koja je deveta u redu za prijestolje, nosila je i vintage haljinu od bjelokosti Normana Hartnella koju joj je također, posudila baka.

"Radeći u skladu s vladinim smjernicama, ceremonija je bila u skladu s jedinstvenim okolnostima, omogućujući im da proslave svoje vjenčanje sa najbližom obitelji", dodali su.

Zanimljivo, niti na jednoj fotografiji koje je palača objavila nije bilo njenog oca princa Andrewa, kojeg se dovodi u vezi s pedofilskim lancem Jeffreyja Epsteina, što on negira.

Andrew se u studenom povukao iz javnog života nakon što je njegova prijateljica Ghislaine Maxwell uhićena u Sjedinjenim Državama pod optužbom da je mamila djevojke za pokojnog američkog finansijera Jeffreyja Epsteina.

Američki tužitelji također, žele ispitivati ​​britanskog princa o njegovim kontaktima s Epsteinom, ali on je do sada izbjegavao njihove zahtjeve, prenosi Hina.

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Brnabić: BDP Srbije je vrijedan skoro 70 milijardi eura

Velika Britanija: Hiljade okupljenih u Londonu pozvalo na hitan prekid vatre u Gazi

Očekuju se stotine hiljada ljudi na propalestinskim protestma u Londonu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'