Svijet     | 17.07.2020. 12:45 |

Izrael uveo nove restriktivne mjere, restorani i plaže zatvoreni tokom vikenda

FENA Saopćenje

JERUSALEM, 17. jula  (FENA) -  Izrael je u petak ponovo uveo široke restrikcije protiv novog rasta broja zaraženih koronavirusom, uključujući zatvaranja tokom vikenda brojnih poslovnih prostora te limitiranje rada restorana na prijem i isporuku hrane.

Vlada je objavila te restrikcije u jutarnjim satima nakon što je premijer Benjamin Netanyahu izjavio da su „prelazne mjere“ potrebne kako bi se izbjegla još jedna generalna blokada.

Svi fitness centri i dvorane za vježbanje bit će zatvoreni za sve korisnike izuzev za profesionalne sportiste. Restoranima više neće biti dopušteno da primaju goste i plaže će biti zatvorene vikendima.

Skladišta, tržni centri, prodavnice, saloni ljepote i turističke lokacije također će biti zatvoreni vikendom. Javna okupljanja bit će ograničena na deset ljudi u zatvorenim i na 20 u otvorenim prostorima.

Izrael je do kraja maja najvećim dijelom suzbio epidemiju nakon dvomjesečnih restriktivnih mjera. Broj slučajeva zaraze naglo je, međutim, počeo da raste otkako su restriktivne mjere ukinute, dok je Izrael samo u četvrtak javio o 1.900 novih slučajeva. Najmanje 384 osobe su preminule otkako je epidemija izbila, prenosi AP.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Eksplozije u Iranu, američki mediji izvještavaju o izraelskim udarima

Netanyahu: Izrael će sam donositi odluke kako će se braniti

Iran proslavio 'uspjeh' svog napada na Izrael

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana