Ekonomija     | 15.07.2020. 16:30 |

SBF Online Session - Podrška digitalnoj transformaciji bh. kompanija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. jula (FENA) - Bosna Bank International (BBI), u okviru Sarajevo Business Foruma (SBF) 2020 i inicijative "Mi to možemo", a u saradnji sa projektom "Dijaspora za razvoj", organizirala je 5. SBF online sesiju "Digitalni oporavak: Podrška digitalnoj transformaciji bh. kompanija kao odgovor na COVID-19".

U uvodnom izlaganju rezidentna predstavnica UNDP-a u Bosni i Hercegovini Steliana Nedera naglasila je značaj digitalne transformacije za bh. kompanije.

Predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić naveo je da kroz inicijativu "Mi to možemo" planiraju formiranje online platforme za mala i srednja preduzeća putem koje bi po ugledu na prodajnu platformu alibaba.com mogli promovirati i prodavati svoje proizvode i usluge.

O tome kako kompanije u Bosni i Hercegovini digitaliziraju svoje usluge i pomažu drugim organizacijama da pojačaju otpornost kompanije usred pandemije COVID-19 govorili su ugledni panelisti predstavnici bh. kompanija koje dolaze iz IT sektora, robotike, finansijskih tehnologija i marketinga.

Jedan od moderatora SBF online sesije profesor Eddie Custovic na kraju panela je zaključio da je digitilizacija državnih/javnih servisa neophodna za funkcionalost države, međutim, privredni sektor ne može čekati i mora iskoristiti ovaj trenutni period pandemije kao katalizator masovne i rapidne digitilizacije, saopćeno je iz BBI banke. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Mesihović: Započeli smo proces digitalizacije Univerziteta u Sarajevu

Pilot projekt Ministarstva finansija KS i Općine Centar - Online plaćanje administrativnih taksi

Prosvjetari i roditelji u Središnjoj Bosni zadovoljni e-dnevnicima (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo