Bosna i Hercegovina     | 15.07.2020. 14:52 |

Za sanaciju i modernizaciju puteva u BPK-u Goražde 800.000 KM

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 15. jula (FENA) – Predstavnici Vlade Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, Kantonalne Direkcije za ceste i izvođač radova danas su potpisali ugovor o sanaciji i modernizaciji dva putna pravca na području ovog kantona.

Ukupna vrijednost projekata je oko 800.000 KM, a firma "Okac“ iz Goražda obavezala se da će radove okončati u predviđenom roku od 60 dana.

Premijerka BPK-a Aida Obuća pojasnila je da je riječ o modernizaciji regionalnog puta R 448-a Osanica - Ilovača - Prača, dionica Jezero – Brzača, u ukupnom iznosu od 485.000 KM, te sanaciji dijela puta R-448, dionica Hranjen - Bare, za koju će biti izdvojeno 289.000 KM.

- Radi se o namjenskim sredstvima Direkcije za ceste BPK Goražde koja se, u skladu sa Zakonom o cestama, mogu uložiti samo u ove namjene. Drago mi je da smo u godini kada vlada pandemija, u prilici realizirati ovako značajne infrastrukturne projekte koji idu u pravcu modernizacije putnih pravaca regionalnih cesta u nadležnosti BPK Goražde - istakla je Obuća.

Izrazila nadu da će ovakvi projekti biti nastavljeni i u narednoj godini s ciljem modernizacije svih putnih pravaca koji su u nadležnosti kantona.

- S obzirom da su ova dva putna pravca za koje smo potpisali ugovor u vrlo lošem stanju, njihova sanacija odnosno modernizacija bila je prijeko potrebna. Kako nam je izvođač rekao, ispunjeni su svi uslovi da bi naredne sedmice paralelno mogli početi radovi na oba putna pravca. Imajući u vidu da je sezona izvođenja ovih radova, očekujem da će rok od 60 dana biti ispoštovan - istakla je premijerka BPK Goražde.  

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada BPK za rekreacioni kompleks bazena u Vitkovićima izdvojila 350.000 KM

Za subvencioniranje nabavke ogrijeva za penzionere u BPK Goražde 50.000 KM

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'