Bosna i Hercegovina     | 15.07.2020. 11:50 |

Poslanici će danas razmatrati Prijedlog budžeta institucija BiH i u drugom čitanju

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 15. jula (FENA) - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas je, na hitnoj sjednici, u prvom čitanju usvojio Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, čiji je predlagač državno predsjedništvo.

Za je glasalo 26 poslanika, pet ih je bilo protiv, a pet suzdržanih.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Nebojša Radmanović je kazao da će, budući da je usvojen prijedlog budžeta u prvom čitanju, u skladu sa ranijom odlukom Kolegija, amandmanska faza trajati 60 minuta po završetku tekuće sjednice Predstavničkog doma.

Po proteku tog roka bit će održana sjednica Komisije za fnansije i budžet koja će dostaviti izvještaj o prijedlogu zakona i nakon toga bit će održana hitna sjednica Doma, na kojoj će biti razmatran prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i u drugom čitanju.

Radmanović je najavio da bi ta sjednica mogla biti održana danas u 13.00 sati.

Nakon što kolegij Doma nije postigao sagasnost, poslanici su danas usvojili i zaključak koji su predložili Aida Baručija, Jasmin Emrić, Mirjana Marinković-Lepić i Damir Arnaut, kojim se zadužuje Vijeće ministara BiH da sve ranije usvojene odluke u 2020. godini o novom zapošljavanju stavi van snage, te da se svako novo zapošljavanje vrši samo u slučaju da je to neophodno za funkcioniranje institucije koja podnosi obrazložen i potkrijepljen zahtjev Vijeću ministara BiH.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo