Stranačke aktivnosti     | 14.07.2020. 10:11 |

Priopćenje za javnost Demokratske fronte Mostar

FENA Saopćenje

DF MOSTAR: POZIVAMO NIKŠIĆA, KOJOVIĆA I KONAKOVIĆA NA PROTEST ISPRED CENTRALE HDZ-A U MOSTARU; PONESITE KACIGE

Prethodnog dana je poslana virtualna poruka lidera “velike koalicije u nastajanju”  (Naše stranke, SDP-a, Nezavisnog bloka, NiP-a, PzP-a Mirsad Hadžikadić i Hrvatske stranke)  da “neće sjediti skrštenih ruku i mirno posmatrati blokade Države u režiji HDZ-a i SNSD-a”.

Kao što je poznato, za Demokratsku frontu je kao i za  opozicione stranke okupljene na sarajevskoj “on-line platformi”  potpuno neprihvatljiva činjenica  da HDZ i SNSD zbog traumatičnog gubitka uticaja nad CIK-om čine još uvijek preostale očajničke poteze u blokadama koje su joj na raspolaganju i koje ozbiljno dovode u pitanje održavanje jesenjih lokalnih izbora.

Uvažena Gospodo iz opozicionih stranaka dozvolite nam da budemo slobodni i da Vam predložimo da u Vašoj ultimativnoj namjeri da ne sjedite skrštenih ruku za početak odkrstite noge i otputujete u Mostar i Banja Luku gdje se nalaze ključni kočničari procesa usvajanja budžeta kao neophodnog preduslova za održavanjem jesenskih izbora.

Ukoliko to ne uradite imate mogućnost da i dalje budete rezolutni i verbalno ratoborni na virtualnim platformama i demonstrirate Vašu nepokolobljivu “on-line odlučnost” da se obračunate sa opstruktorima procesa koji blokiraju našu Državu. 

Ukoliko možemo sugerisati, kada i ukoliko pođete iz Kantona Sarajevo (uz pridržavanje propisanih mjera zaštite od COVID-19) iz kojeg crpite svoju “snagu” umjesto balona i karanfila ponesete kacige za slučaj da Vaše rezolutne namjere ne budu pacifistički dočekane u Mostaru i Banja Luci jer su zdravlje i neraskrvavljene glave ipak nešto što je najbitnije. 

Kako ste Vi u SDP-u, NS-u, NIP-u, Platformi za progres, NBL-u, HS-u i NB-u,  čvrsto opredjeljeni da iskoristite sva demokratska sredstva kako bi spriječili namjeru vladajućih stranaka da spriječe održavanje lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini a budući da iskreno podržavamo Vašu namjeru da pokažete čvrstinu i nepokolebljivost, šaljemo Vam adrese lokacija na kojima možete demonstrirati Vaše ultimativne zahtjeve i neustrašivu odlučnost koju će prepoznati (eventualno??) Vaši budući glasači koje grozničavo prizivate. 

Time ćete svim sadašnjim i budućim glasačima jasno pokazati da Vaša ogromna želja da eventualno preuzmete vlast u što većem broju općina Bosne i Hercegovine ne počiva na parolama, fikcijama, virtualnim proklamacijama i skrštenim nogama i rukama. 

PS: HDZ BiH (“Dom HDZ-a”, ulica Kneza Domagoja bb., Mostar) - SNSD (ulica Petra Kočića, Banja Luka)

Demokratska fronta

Služba za odnose sa medijima

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'