Bosna i Hercegovina     | 13.07.2020. 21:08 |

Premijer Novalić dobrog zdravstvenog stanja

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 13. jula (FENA) - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić pozitivan je na koronavirus, potvrdio je nalaz testiranja.

Novalić je prilično dobrog zdravstvenog stanja, nema jačih simptoma i komunicira telefonski sa saradnicima, rekla je Feni vršiteljica dužnosti direktorice Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću Samira Demirović.

Premijer je testiran isključivo na osnovu toga što je prve simptome, ispoljene jedino u vidu lagano povišene tjelesne temperature, osjetio nakon učešća u Maršu mira upriličenom povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida počinjenog u Srebrenici.

U grupi u kojoj se tada kretao bilo je 20-ak ljudi. Njih je Novalić iz preventivnih razloga pozvao da se također testiraju. Pozvao je da to učine i novinari odnosno snimatelji s kojima je tokom Marša mira kontaktirao odnosno davao izjave za javnost.

Federalni premijer je bio učesnik u Maršu mira u dijelu grupe koja je 10. jula stigla u Memorijalni centar Potočari kod Srebrenice.

Ovogodišnji Marš mira, na kojem je učestvovalo ukupno oko 400 osoba, zbog mjera suzbijanja pandemije je bio organiziran na način da se učesnici kreću odvojeno u zasebnim grupama do 50 osoba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Mitsotakis: Mjere protiv navijačkog nasilja daju rezultate

Pakistanaki poslanici ponovo izabrali Shehbaza Sharfifa za premijera

Palestinski premijer podnio ostavku predsjedniku Abbasu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo