Bosna i Hercegovina     | 13.07.2020. 15:39 |

Pezerović: U Brčko distriktu BiH epidemiološka situacija se i dalje pogoršava

FENA Saopćenje

BRČKO, 13. srpnja (FENA) – U posljednja 24 sata na području Brčko distrikta BiH zabilježena su 4 pozitivna slučaja na koronavirus, te se epidemiološka situacija i dalje pogoršava, izjavio je u ponedjeljak na konferenciji iza novinare predstojnik Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH Akif Pezerović.

"Za vikend smo imali deset pozitivnih osoba tako da je trenutačno registrirano 65 pozitivnih osoba na covid-19 u Brčkom, a od toga je 37 aktivnih slučajeva. Što se tiče ove četiri osobe, uglavnom se radi o osobama mlađe dobi. Osam osoba je hospitalizirano u bolnicu, a u subotu je primljena jedna ženska osoba s upalom pluća", istaknuo je Pezerović.

Po njegovima riječima, posljednji podatci govore da je jedna osoba i dalje u teškom stanju i to je osoba koja je imala moždani udar i nalazi se na respiratoru dok su ostali u relativno dobrom stanju.

Ukupan broj osoba koje su pod zdravstvenim nadzorom je 261, kazao je Pezerović.

On je ponovno uputio apel građanima da se pridržavaju naredbi i mjera jer, kako ističe, situacija je ozbiljna i ne bi bilo dobro da izmakne kontroli, stoji u priopćenju iz Vlade Brčko distrikta BiH.

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

Tomaš: Osnovni sud Brčko distrikta povećao efikasnost u 2023.

Merhamet će isporučivati od 200 do 400 obroka dnevno za socijalno ugrožene kategorije u Distriktu

Brčko distrikt BiH uspostavio suradnju s Fondacijom budućnosti u BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'