Stranačke aktivnosti     | 09.07.2020. 20:29 |

Saopćenje za javnost BPS-Sefer Halilović

FENA Saopćenje

Bosna i Hercegovina se, zahvaljujući vlasti, već drugu godinu zaredom, svrstava u red "hibridnih režima", odnosno vlast koja provodi formalnu demokratiju, pro forme ljudska i građanska prava, friziranu pravnu državu i sl. To je samo jedna stepena iznad samo dna, odnosno autoritarnih režima u koje će, nakon današnjeg dana, Bosna i Hercegovina, bez sumnje završiti.

Neusvajanjem budžeta Bosne i Hercegovine za 2020.godinu, održavanje makar i formalnih općinskih izbora 2020., dovedeno je pod znak pitanja. Vladajuća koalicija nije usvojila izmjene Izbornog zakona BiH koji bi omogućio reviziju biračkih spiskova, elektronsko glasanje, elektronski nadzor brojanja glasova, depolitizaciju Centralne izborne komisije BiH, ali ni sve ovo im nije bilo dovoljno već su, radi raspodjele funkcija, doveli u pitanje održavanje i prividnih, formalnih izbora na kojima se, u svakom ciklusu, ukrade više od 200.000 glasova.

BPS poziva građane Bosne i Hercegovine da prepoznaju da su stavljeni pod klasični oblik diktature, u kojoj nema vladavine prava i zakona, već samo stranačke i selektivne "pravde", odnosno represije u kojoj nestaju i posljednja obilježja demokratije. Nalaizmo se na samom kraju puta iza čega posljednju riječ trebaju dati građani naše države.

Centrala BPS-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost BPS - Sefer Halilović

Saopćenje za javnost BPS-Sefer Halilović

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo