Ekonomija     | 08.07.2020. 15:26 |

Bazeni izletišta Kiseljak spremni da prvi put nakon rata prime kupače

FENA Vehid Begunić

TEŠANJ, 8. jula (FENA) - Prvi put nakon rata, posjetioci tešanjskog izletišta Kiseljak uskoro će biti u prilici koristiti i bazene za djecu i odrasle, koji su potpuno obnovljeni i spremni da prime prve kupače - potvrdio je Feni načelnik te općine Suad Huskić.

Općina je finansirala obnovu velikog i malog bazena sa pratećim sadržajima - tuš kabine, svlačionice, prostor za sunčanje, a izletište posjeduje i terene za mali nogomet, odbojku, košarku, fitnes sprave na otvorenom…

-Kiseljak je tradicionalno izletište, koje je u 60-tim i 70- tim godinama prošlog stoljeća imalo poseban značaj za Tešanj i okolinu. Kroz obnovu Kiseljaka, cilj nam je da ponudimo sadržaj za slobodno vrijeme, odmor i rekreaciju te da mladima omogućimo pristup bazenu, organizaciju škole plivanja…Pritom, da sve to bude i po socijalno prihvatljivoj cijeni, koja će pokrivati samo troškove rada i održavanja - ističe načelnik Huskić te najavljuje da će cijena cjelodnevne ulaznice za djecu koštati dvije, a za odrasle četiri KM.

Napominje da je prije nekoliko godina na području te općine, u naselju Jelah, pored vještačkog jezera Jelen otvoreno također atraktivno izletište, koje ima veliki potencijal. 

-Obnovu izletišta Kiseljak počeli smo u 2018. godine, sa posebnim fokusom na obnovu bazena. U posljednje tri godine izgrađen je veći dio pješačkih staza te proširena rasvjeta, ulaganjem preduzeća “OAZA” d.o.o. i Općine Tešanj. Izletište se nalazi podno Crnog vrha, na kojem se nalazi i najviša kota na području naše općine (732 m/nv). Želja nam je da u vremenu otežanih prelazaka granica naši sugrađani imaju mogućnosti za korištenje odmora u BiH - kaže Huskić.

Općina je, napominje, potpisala ugovore sa kompanijama BELIF i OAZA, koje će donatorski obezbjeđivati hemijska sredstva za održavanje, odnosno vodu za punjenje bazena, dok će bazenima i svim pratećim sadržajima upravljati JU Sportsko-rekreacioni centar Tešanj.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Zvizdić: Potrebni su nam politička stabilnost i posvećenost neophodnim ekonomskim reformama

Kantić: Tešanjski sajam ostvario rezultate iz rekordne 2019. (VIDEO)

Tešanjski sportski klubovi omogućili besplatne članarine za porodice s troje ili više djece

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!