Bosna i Hercegovina     | 08.07.2020. 13:35 |

Obilježen Dan općine Tomislavgrad

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 8. srpnja (FENA) - Polaganjem vijenaca pred spomen-obilježjem poginulim braniteljima u središtu grada u srijedu je obilježen Dan općine Tomislavgrad.

Uz predstavnike Općine Tomislavgrad, načelnika Ivana Vukadina i predsjednika Općinskog vijeća Luke Krstanovića, obilježavanju su nazočili predstavnici Vlade i Skupštine Hercegbosanske županije te općinski vijećnici.

Kratku molitvu ispred spomen obilježja za sve pokojne hrvatske branitelje održao je duvanjski gvardijan fra Sretan Ćurčić.

Dan općine Tomislavgrad održava se svake godine u sklopu duhovno-kulturne manifestacije "Dani sv. Nikole Tavelića" koja se u Tomislavgradu trebala održati od 3. do 12. srpnja 2020. godine, ali je iz epidemioloških razloga otkazana, kao i sva druga popratna događanja.

Također, ove godine izostala je dodjela javnih priznanja zasluženim pojedincima za izniman doprinos u kulturnome i vjerskome, a posebno u humanitarnom djelovanju na prostoru općine Tomislavgrad.

Inače, Dan općine slavi se u spomen na 1924. godinu, kada je u čast tisućite obljetnice krunidbe kralja Tomislava položen kamen temeljac za izgradnju duvanjske bazilike.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

U Tomislavgradu, Livnu i Kupresu obilježena 32. obljetnica utemeljenja HVO-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta