Bosna i Hercegovina     | 07.07.2020. 18:33 |

PU Banja Luka - Prekinuto neprijavljeno javno okupljanje 'Pravde za Davida'

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 7. jula (FENA) - Iz Policijske uprave Banja Luka tvrde da su, nakon odbijanja da se raziđu, prekinuli neprijavljeno javno okupljanje pripadnika i aktivista političke partije "Pokret pravde" te priveli organizatora tog okupljanja osobu inicijala O.P.

Navode da su policijski službenici upozorili pripadnike i aktiviste političke partije "pokret Pravde" da prekinu javno okupljanje na Trgu Krajine u Banjoj Luci, jer nije organizovano u skladu s Zakonom o javnom okupljanju RS.

Nakon što su odbili da postupe po nalogu policije da se raziđu, policijski službenici su priveli O.P. u prostorije Policijske uprave Centar Banja Luka.

- Organizatori ovog javnog skupa, koji nije prijavljen u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, nije imao ni dozvolu Administrtaivne službe Grada Banja Luka za zauzimanje javne površine – navedeno je u saopćenju.

Priveden je aktivista neformalne grupe građana "Pravda za Davida" Ozren Perduv, koji je s još dva člana te grupe imao namjeru da održi konferenciji za novinare u centru Banje Luke.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

PUZ: Pritvoren 27-godišnjak s 300.000 tableta iz kojih se može dobiti droga

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana