Bosna i Hercegovina     | 03.07.2020. 10:33 |

JU Dom zdravlja KS i AKAZ dogovorili certifikaciju medicinskog sektora

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. jula (FENA) - Generalni direktor JU Dom zdravlja KS Muhamed Ahmić razgovarao je sa direktorom Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) Adnanom Bilićem o daljnjoj saradnji između dvije ustanove i planovima koji se trebaju realizirati tokom ove godine, te je postignut dogovor za ispunjenje zakonskih obaveza certifikacije kompletne JU Dom zdravlja KS.

- Time je menadžment JUDZKS jasno pokazao strateško opredjeljenje, u smislu daljnjeg razvijanja, održavanja i poboljšanja sistema kvaliteta i sigurnosti u JUDZKS - navodi se.

U saopćenju za javnost Dom zdravlja KS podsjeća da svaka zdravstvena ustanova, koja obavlja djelatnost iz domena primarne i sekundarne zdravstvene zaštite, treba imati certifikat agencije AKAZ kao dokaz o uspostavljenom sistemu sigurnosnih standarda s ciljem zaštite pacijenata. To predstavlja uvjet za obavljanje zdravstvene djelatnosti.

- Prilikom certificiranja timova porodične/obiteljske medicine fokus je, između ostalog, na ispunjavanju uslova prostora u kojem se pruža zdravstvena usluga, te postavljanju standarda u smislu opreme i kadra - navodi Press služba JUDZKS u saopćenju nakon sastanka upriličenog u prostorijama menadžmenta JU Dom zdravlja KS.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Upravni odbor podržao Milana Miokovića za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja KS

Domu zdravlja Vrazova donirano 33.707 KM

Vlada KS dala saglasnost na zapošljavanja u DZ KS za potrebe Centra za rani rast i razvoj djece

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana