Bosna i Hercegovina     | 01.07.2020. 18:33 |

Obilježen Dan policije u FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. jula (FENA) – Zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman i ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara, danas su povodom obilježavanja 1. jula, Dana policije u Federaciji BiH, u sjedištu zgrade Federalnog MUP-a u Sarajevu položili cvijeće ispred spomen-ploče stradalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova.

Cvijeće su položili i predstavnici Sindikata službenika Federalnog MUP-a, a delegacija Federalne uprave policije je obišla šehidsko mezarje „Kovači“, gdje je položeno cvijeće ispred centralnog nišana i na mezar Alije Izetbegovića, prvog predsjedavajućeg Predsjedništva Republike BiH.

Cvijeće je položeno i na spomen-obilježju u Alipašinoj ulici u sarajevskom naselju Ciglane, na mjesta pogibije bivšeg zamjenika ministra unutrašnjih poslova Joze Leutara, ispred spomen-ploče Centra za obuku policijskih kadrova Mahir Begić u Suhodolu, gdje je u februaru 2019. godine ubijen policijski službenik FUP-a Mahira Begić ipo kojem centar i nosi ime.

Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe, te na drugi prigodan način odata je počast šehidima Bosne i Hercegovine i stradalim policijskim službenicima, saopćeno je iz FUP-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Obilježena 23. godišnjica atentata na zamjenika federalnog ministra Jozu Leutara

FUP pokrenuo internu istragu protiv Zorana Čegara i dvojice policijskih službenika

Studenti FPN-a Sarajevo posjetili Specijalnu policijsku jedinicu FUP-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom