Ekonomija     | 01.07.2020. 15:25 |

BBI nastavlja širenje poslovne mreže u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. jula (FENA) - U Tuzli je danas otvorena druga poslovnica Bosna Bank International d.d. - savremeni centar koji zadovoljava standarde modernog bankarskog poslovanja.

Tridesetšestu poslovnu jedinicu koja djeluje u okviru mreže BBI banke u BiH, svečano su otvorili savjetnik gradonačelnika Tuzle Vedran Lakić i predsjednik Uprave BBI Amer Bukvić.

- Otvaranje druge poslovnice BBI banke u Tuzli je snažna poruka ove institucije koja jedina u ovim izazovnim vremenima otvara novu poslovnu jedinicu. Ovo je veoma značajno za Grad Tuzlu i naše privrednike – kazao je Lakić i dodao da su građani i privrednici u Tuzli prepoznali kvalitet BBI banke i rado će se odazvati na ponude ove finansijske institucije.

BBI banka je u Tuzli prisutna još od 2009. godine, a Bukvić je podsjetio da je u tu regiju do sada investirala i plasirala skoro 350 miliona KM.

Pored Tuzle BBI posluje i u Gradačcu, Gračanici, Kalesiji, Srebreniku i Živinicama, gdje upošljava blizu četrdeset radnika.

- Strateško opredjeljenje BBI banke je jačanje privrede BiH, prvenstveno kroz rast malih i srednjih preduzeća koji su nosioci razvoja svake tržišne ekonomije, te da je otvaranje poslovnice u Tuzli samo jedan od koraka na putu osnaživanja ekonomije BiH - naglasio je Bukvić. 

Radno vrijeme nove poslovnice BBI u Tuzli, koja se nalazi u ulici Armije BiH na broju 1, je od ponedjeljka do petka od 08.00 do 16.00 sati, saopćeno je iz BBI Bank.

U okviru nove poslovnice klijentima je 24 sata dnevno na usluzi i bankomat, a širom BiH na više od 140 bankomata u okviru BH mreže klijenti BBI banke mogu podizati gotovinu bez naknade.

BBI banka građanima i privrednicima nudi puni set bankarskih proizvoda i usluga, povoljnih uslova finansiranja, sigurnu štednju, moderne i pouzdane servise digitalnog bankarstva. Zainteresovani više informacija mogu pronaći na web stranici https://www.bbi.ba.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Bosna Bank International se pridružila članstvu Filantropskog foruma

Dodijeljene stipendije djeci bez jednog ili oba roditelja iz BBI Fonda

BBI nastavlja širenje poslovne mreže u BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana