Bosna i Hercegovina     | 30.06.2020. 15:41 |

Gavrankapetanović: Otvarati Opću bolnicu dalje prema pacijentima

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 30. juna (FENA) - Profesor dr. Ismet Gavrankapetanović 1. jula preuzima funkciju direktora sarajevske Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš', nakon četvorogodišnjeg mandata prim. dr. Zlatka Kravića.

Profesor dr. Ismet Gavrankapetanović kaže da je svjestan da tu funkciju preuzima u situaciji finansijski teškoj, ne samo za našu državu nego i za cijeli svijet, i u periodu pandemije virusa korona. Ipak vjeruje da će kolektiv Opće bolnice moći učiniti iskorak i otvoriti bolnicu dalje prema pacijentima.

- Nastavit ćemo graditi na svemu što je dobro, dograditi dalje. Da mlađe kolege usavršavamo, da ih šaljemo na obuke širom svijeta. Pokušat ćemo svi zajedno odgovoriti zahtjevima stanovnika ovoga grada, da budu zadovoljni. Bitno je i da cijeli sistem djeluje jedinstveno. To možemo napraviti samo zajedno. Mi ćemo se potruditi da radimo u tom smjeru - kazao je za novinare.

Dan prije primopredaje dužnosti prim. dr. Zlatko Kravić kaže za prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića da je 'pravi čovjek došao na pravo mjesto' te mu je zaželio mnogo sreće i uspjeha u radu.

Na pitanje šta bi izdvojio, iz četvorogodišnjeg mandata koliko je bio na čelu Opće bolnice, dr. Kravić kaže da je učinjeno mnogo da ta ustanova bude svijetli primjer kako se, uz mnogo truda, dobru volju i određena materijalna sredstva, može učiniti mnogo za pacijente, ali i za osoblje.

Opća bolnica 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' dobitnik je akreditacije za implementaciju pilot-projekta uvođenja inkluzivnih standarda za osobe s invaliditetom (ISOSI), koja im je danas uručena od Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ).

Opća bolnica ranije je kompletno akreditirana, za svoje zdravstvene usluge. Prije akreditacije za standarde za osobe s invaliditetom ta zdravstvena ustanova akreditirana je i kao 'Bolnica prijatelj beba'.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Opća bolnica Sarajevo - Obilježena godišnjica smrti doktora Abdulaha Nakaša

Turski ambasador u BiH posjetio Opću bolnicu, interesirao se za rad u pandemiji

Talibani imenovali tvrdolinijaše za zapovjednike vojnih ogranaka

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana