Sport     | 25.06.2020. 18:59 |

Australija i Novi Zeland domaćini SP 2023.

FENA Agencije

ZURICH, 25. lipnja (FENA) - Svjetsko prvenstvo za nogometašice 2023. održat će se u Australiji i Novom Zelandu, odlučila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA) na video-sjednici održanoj u četvrtak.

Australija i Novi Zeland su u izvješću o procjeni objavljenom početkom mjeseca dobili ocjenu 4.1, dok je jedini protukandidat Kolumbija za svoju kandidaturu dobila ocjenu 2.8, pa nije bilo previše dvojbi oko glasovanja.

Sredinom lipnja od kandidature za domaćinstvo odustali su Japan i Brazil zbog financijskih problema uvjetovanih pandemijom koronavirusa.

"Ponuda Australije i Novog Zelanda pruža mnoštvo vrlo dobrih opcija u pogledu sportske i opće infrastrukture", navodi se u evaluacijskom izvješću.

"Također, predstavlja najpovoljnije prijedloge, uzimajući u obzir financijske obveze koje su vlade obje zemlje preuzele u pogledu operativnih troškova turnira".

Bit će to deveto izdanje svjetskog prvenstva nogometašica, pri čemu prvo na kojem će nastupiti 32 reprezentacije, prenosi Hina.

SP će se održati od 10. do 20. kolovoza. Uvodna utakmica igrat će se u Aucklandu na Eden Parku koji može primiti 50.000 gledatelja, a finale je u Sydneyju na stadionu Australija kapaciteta 70.000 gledatelja.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!