Regija     | 25.06.2020. 13:15 |

Slovenci danas slave Dan državnosti

FENA Agencije

LJUBLJANA, 25. lipnja (FENA) - U Sloveniji je danas Dan državnosti u spomen na 25. lipnja 1991. kad je tadašnji parlament proglasio nezavisnost, a predsjednik Borut Pahor pozvao je na sinoćnjoj svečanosti u Ljubljani na nacionalno jedinstvo i stišavanje političkih napetosti.

"Pozivam sve da se odreknu postupaka koji produbljuju međusobno nepovjerenje ili potiču mržnju, to nismo zaslužili i to nam ne koristi", kazao je Pahor na središnjoj svečanosti na otvorenom u središtu Ljubljane, dodavši da je potreban demokratski dijalog bez vrijeđanja drugih i borba za zajedničko dobro.

Prije službene državne svečanosti uoči Dana državnosti, u središtu Ljubljane održana je i "alternativna" proslava tog praznika, kako su svoje okupljanje nazvale nevladine udruge koje već tjednima prosvjeduju protiv sadašnje vlade koju vodi premijer Janez Janša.

Na njoj se prema procjenama medija okupilo oko tri tisuće ljudi, a pridružili su joj se i predstavnici nekih oporbenih stranaka i parlamentarni zastupnici, prenosi Hina.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Slovenija: Fajon pozdravila preporuku EK za otvaranje pristupnih pregovora s BiH

Slovenske kompanije među najznačajnijim investitorima u BiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!