Regija     | 24.06.2020. 20:54 |

Mariborski gradonačelnik negativan na covid nakon posjeta Zadru

FENA Agencije

LJUBLJANA, 24. lipnja (FENA) - Gradonačelnik Maribora Saša Arsenovič izjavio je da se nakon povratka iz Hrvatske u srijedu testirao na koronavirus, budući da je bio na teniskom turniru u Zadru, te da je test pokazao da je negativan, prenijela je Hina lokalne medije.

Prvi čovjek Maribora boravio je u Hrvatskoj protekli tjedan, te je posjetio i Zadar, a kao nekadašnji teniski trener gledao je i zadarski teniski turnir Adria Tour.

Tijekom turnira nije imao kontakta s organizatorima ili  igračima, a mečeve je promatrao s VIP-tribine.

Nije imao nikakve simptome bolesti, ali se preventivno testirao u srijedu nakon povratka u Maribor, te se vraća na posao, piše mariborski list "Večer".

Adria Tour, čiji je inicijator i glavni organizator najbolji svjetski tenisač Novak Đoković, prekinut je u nedjelju, uoči finalnog dvoboja u teniskom centru na zadarskom Višnjiku, nakon što je Bugarin Grigor Dimitrov objavio putem društvenih mreža da je testiranje kojem je podvrgnut u Monte Carlu pokazalo da je pozitivan na covid-19.

Nakon toga su testirani svi igrači i osobe koje su dolazile u kontakt sa zaraženim bugarskim tenisačem, a epilog je da su pozitivni na covid-19 Novak Đoković i njegova supruga Jelena, hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić, Đokovićev kondicijski trener Marco Panichi, trener Grigora Dimitrova Christian Groh, srpski tenisač Viktor Troicki koji je igrao na beogradskom turniru Adria Toura te novinarka sportske redakcije HTV-a Mirna Zidarić.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo