Bosna i Hercegovina     | 24.06.2020. 15:21 |

Podrška boračkoj populaciji za pružanje pravne pomoći (VIDEO)

FENA Hazim Aljović

SARAJEVO, 24. juna (FENA) - Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević potpisao je ugovore s predstavnicima boračkih udruženja u vezi s pružanjem pravne pomoći.

Ministarstvo će kao i ranijih godina pomoći Fondaciju i Zakladu za pružanje pravne pomoći pripadnicima boračke populacije, Savez logoraša BiH, Hrvatsku udrugu logoraša Domovinskog rata u BiH i Udruženje žrtava i svjedoka genocida.

- Potpisali smo ugovore za pomoć i podršku udruženjima i savezima koji se brinu o stradalim građanima BiH, koji se brinu o pravnoj pomoći braniteljima i članovima njihovih porodica, ljudima koji su preživjeli torture logora i svjedocima koji iznose svjedočenja o stradanju građana BiH - rekao je Bukvarević.

Poručio je da su sve boračke kategorije za Vladu Federacije BiH od posebnog značaja, te da će učiniti sve da naknade za 103.000 korisnika budu u prioritetnom isplatnom razredu.

- Naravno da ćemo voditi računa da njihove programe podupremo, jer kroz programe ovakvih udruženja vrši se direktna pomoć krajnjim korisnicima, a to je naš plan da ovoj kategoriji koja je najzaslužnija što imamo državu na neki način odamo dužno poštovanje - naglasio je Bukvarević.

Ravnatelj Zaklade za pružanje pravne pomoći pripadnicima braniteljske populacije Lazar Martinović zahvalio je Vladi FBiH, posebno resornom ministarstvu, naglašavajući značaj ovakvih udruženja i podrške.

Esad Delić potpisao je Ugovor uime Fondacije za pružanje pravne pomoći pripadnicima boračke populacije, a pozvao je sve ostale institucije da pomognu optuženim pripadnicima boračke populacije da dokažu svoju nevinost.

- Naravno, ne branimo one koji su krivi, ali na nama je da pomognemo djecu, supruge i one koji su ugroženi - poručio je Delić.

Vrijednost potpisanih ugovora veća je od pola miliona KM.

Pogledajte http://fena.ba/video/4625/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1HXypeijgnOPTn6_WaF9QSCkUmB33dfhK?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Za liječenje boračke populacije iz TK na raspolaganju pet banja u FBiH

Brčko - Isplata novčane pomoći za stambeno zbrinjavanje boračke populacije

TK - Odobrena sredstva za zapošljavanje i samozapošljavanje boračke populacije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo