Regija     | 23.06.2020. 20:58 |

Djelatnik Veleposlanstva RH u Srbiji pozitivan na covid-19

FENA Agencije

ZAGREB, 23. lipnja  (FENA) - Djelatnik hrvatskog veleposlanstva u Beogradu bio je pozitivan na Covid-19 te su testirani i ostali zaposlenici čiji će rezultati biti poznati u roku od 48 sati, priopćilo je u utorak hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova istaknuvši da ova situacija neće utjecati na provedbu izbora u srpnju.

"Nakon što je kod jednog djelatnika Veleposlanstva RH u Beogradu potvrđen pozitivan nalaz na covid-19, provedeno je testiranje svih djelatnika Veleposlanstva. Rezultati testiranja se očekuju u sljedećih 48 sati, a do tada svi djelatnici Veleposlanstva obavljaju svoje radne zadaće od kuće", priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH.

MVEP kaže kako "ova situacija neće ni na koji način utjecati na provedbu parlamentarnih izbora 4. i 5. srpnja o.g. na području Republike Srbije, niti na prethodnu registraciju birača, koja je u najvećoj mjeri dovršena".

"Tko se još nije registrirao, može to učiniti on-line do sutra do ponoći, kada istječe zakonski rok za registraciju", poručuje hrvatsko ministarstvo, prenosi Hina.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Zamjenik direktora kosovske policije Dejan Janković pušten iz srbijanskog pritvora

Srbija: Brnabić prihvatila zahtjev da se izbori održe 2. lipnja

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'