Bosna i Hercegovina     | 22.06.2020. 17:00 |

Održana sjednica Središnje uprave HKD-a 'Napredak'

FENA Saopćenje

KISELJAK, 22. lipnja (FENA) - Sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva (HKD) "Napredak" održana je tijekom vikenda u Kiseljaku.

Predsjednik HKD-a "Napredak" Nikola Čiča istaknuo je kako je Kiseljak odabran za sjednicu Središnje uprave upravo zbog odličnih rezultata koje u svom radu ostvaruje ova napretkova podružnica. Također, informirao je članove Središnje uprave o nedavnom posjetu podružnici u Gradačcu te o zajedničkom koncertu svih nacionalnih kulturnih društava u BiH koji bi se trebao održati sredinom srpnja u Zemaljskom muzeju u Sarajevu.

 Predsjednik Povjerenstva za gospodarstvo i dopredsjednik Središnje uprave HKD-a Napredak Josip Križanović prezentirao je članovima Središnje uprave izvješće o aktivnostima Povjerenstva za gospodarstvo u proteklom razdoblju, kao i izvješće Povjerenstva za mlade i stipendije. Istaknuo je da su ugovori o dodjeli stipendija u akademskoj 2019./2020. godini potpisani te da je HKD "Napredak" za stipendije u akademskoj 2019./2020. godini izdvojio ukupno 101.000,00 maraka.

 Središnja uprava informirana je i o financijskim izvješćima za 2019. godinu HKD "Napredak" i Napredak Futura d.o.o.

 Predsjednik Povjerenstva za podružnice i članstvo i dopredsjednik Središnje uprave HKD-a "Napredak" Miroslav Landeka prezentirao je izvješće tog Povjerenstva te istaknuo da je Središnja uprava po raspisanom Natječaju za dodjelu projektnih sredstava aktivnim podružnicama za 2020. godinu ukupno sufinancirala projekte podružnica u iznosu od 54.100 maraka.

 Povjerenstvo je, između ostalog, utvrdilo i prijedlog manifestacija podružnica koje su od posebnog interesa za HKD "Napredak". Od iduće godine tih manifestacija bit će ukupno osam, a  one podružnice koje su organizatori tih manifestacija dobit će potporu za njihovu provedbu.

Tema Napretkovog kalendara za 2021. godinu bit će vodopadi u BiH, a prema odluci Središnje uprave i prijedlogu povjerenstva kalendar će se već idućeg mjeseca naći u tisku. I Napretkov Godišnjak za 2021. godinu je u pripremi, a jedna od tema koja će se obraditi bit će vezana za Bleiburg i ovogodišnje misno slavlje koje je u Sarajevu predvodio kardinal Vinko Puljić.

 Također, bilo je riječi i o projektu tiskanja monografije "Austrougarske fortifikacije u BiH" autora Manuela Martinovića, člana HKD Napredak, a koja bi se radila u nakladi Napretka, priopćeno je iz HKD-a "Napredak".

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Čestitka HKD Napredak povodom Ramazanskog bajrama

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'