Regija     | 21.06.2020. 21:22 |

U Srbiji zatvorena birališta, a izlaznost manja od očekivane

FENA Agencije

BEOGRAD, 21. lipnja (FENA) - U Srbiji su u 20 sati zatvorena birališta za parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore na kojima je favorit vladajuća stranka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića , a prema prvim neslužbenim rezultatima izlaznost je manja od očekivane.

Neslužbeni rezultati pokazuju da je izlaznost manja od očekivane natpolovične većine, ali to ne umanjuje šanse za očekivanu uvjerljivu pobjedu koalicije okupljene oko Vučićeve Srpske napredne stranke (SNS), prenosi Hina.

Posljednji neslužbeni podaci o izlaznosti u 19 sati pokazuju da je odziv birača bio manji nego 2016. godine kad je do zatvaranje birališta glasalo 56,7 posto od oko 6,5 milijuna.

U 19 sati je, prema podacima organizacije CRTA, glasovalo 45,5 posto, ali ti su podatci nepotpuni jer ne obuhvaćaju posljednji sat vremena.

Najmanja izlaznost je u Beogradu.

Vođa Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas,  jedan od čelnika oporbenog Saveza za Srbiju (SZS), koji je bojkotirao izbore, ocijenio je da izbori nisu uspjeli jer je glasovalo manje od 50 posto upisanih birača.

"Ovi lažni izbori Aleksandra Vučića nisu uspjeli" jer je na njih izišlo manje od 50 posto birača, rekao je Đilas novinarima.

Na tiskovnoj konferenciji za novinare oporbe koja je bojkotirala izbore rekao je da je, prema podacima SZS-a, na izbore izišlo 42 posto birača, a u Beogradu samo 36 posto..

Republičko izborno povjerenstvo najavilo je prve premilinarne rezultate u 23 sata. 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Turska opozicija ima za cilj 'zadati udarac' Erdoganu na lokalnim izborima

Srbija: Dio oporbe nije sudjelovao na konzultacijama u Skupštini

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo