Svijet     | 21.06.2020. 14:39 |

Policija - Napad nožem u Readingu terorističkim slučaj

FENA Internet

LONDON, 21. juna (FENA) - Britanska policija u nedjelju je napad nožem u Readingu u kojem su u subotu uvečer ubijene tri osobe proglasila terorističkim slučajem.  

- Policijski odjel za borbu protiv terorizma sada može potvrditi da je napad nožem koji se dogodio sinoć u Readingu sada proglašen terorističkim slučajem - navodi se u saopćenju policije Thames Valleyja, prenosi Anadolija. 

Dodaje se da je Policijska služba za borbu protiv terorizma na jugoistoku (CTPSE) cijelu noć blisko sarađivala s policijskim odjelom za kriminalne zločine u Thames Valleyju.

- Zamjenik pomoćnika komesara Dean Haydon, stariji nacionalni koordinator mreže za borbu protiv terorizma, jutros je incident proglasio terorističkim slučajem, a istragu će preuzeti CTPSE-a - navodi se u saopćenju.

Lokalna policija ranije je objavila da je pokrenuta istraga o ubistvu zbog napada u kojem je muškarac nožem ubio tri i teško ranio još tri osobe. Policija je kazala i da je 25-godišnji muškarac “priveden na mjestu događaja i da je uhapšen pod sumnjom za ubistvo“.

- Nastojat ćemo blisko sarađivati ​​s našim partnerima narednih dana i sedmica kako bismo bili podrška građanima Readinga, kao i s CTPSE-om dok oni provode svoju istragu - rekao je komandir John Campbell iz policije Thames Valleyja.

Policija je sinoć navela da su na lice mjesta, u park Forbury Gardens, stigli oko 19 sati, ubrzo nakon protesta “Black Lives Matter“.

- Nema naznaka da je ovaj incident povezan s protestima 'Black Lives Matter' koji su se održali danas u Readingu - istakli su iz policije.

Premijer Boris Johnson izjavio je da su njegove misli uz porodice žrtava i uz sve građane koji su “pogođeni groznim incidentom u Readingu“.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

PUZ: Pritvoren 27-godišnjak s 300.000 tableta iz kojih se može dobiti droga

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'