Svijet     | 21.06.2020. 11:40 |

Tri osobe ubijene u napadu nožem u Engleskoj, napadač uhapšen

FENA Internet

LONDON, 21. juna (FENA) - Najmanje tri osobe su ubijene, a više ozbiljno ranjeno prilikom napada nožem kasno sinoć u gradu Readingu u Engleskoj. 

Policija je saopćila da je osumnjičeni muškarac priveden nakon napada koji se dogodio u Forbury Gardensu, ubrzo nakon protesta "Životi crnaca su važni".

- Nema naznaka da je incident povezan s protestima "Životi crnaca su važni" koji su se održali u Readingu - saopćeno je iz policije, prenosi Anadolija. 

Iz bolnice “Royal Berkshire“ saopćili su da su primili dvije osobe, ranjene u napadu, s teškim povredama.

Britanski mediji pišu da je 12 ljudi izbodeno nožem, ali policija nije potvrdila taj broj.

Također, “Sky News“ je naveo da je incident "povezan s terorizmom", ali je policija kasnije objavila da u ovom momentu slučaj ne tretiraju kao teroristički napad.

- Napad se u ovoj fazi ne tretira kao teroristički čin - kazao je načelnik policije Ian Hunter, dodajući da je pokrenuta istraga o slučaju.

Istakao je da policija i dalje istražuje motive napada u saradnji sa timovima za borbu protiv terorizma, napominjući da incident nema nikakve veze ni s antirasističkim protestima te da se napad dogodio oko tri sata nakon završetka protesta.

Premijer Boris Johnson izjavio je da su njegove misli uz porodice žrtava i uz sve građane koji su “pogođeni groznim incidentom u Readingu“.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ruski FSB - U napad u blizini Moskve umiješani su Ukrajina, Sjedinjene Države i Britanija

U napadu sumnjivih militanata Islamske države u Siriji 11 ubijenih

Putin obećao kazniti sve umiješane u napad u Rusiji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo