Stranačke aktivnosti     | 19.06.2020. 18:51 |

Saopštenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Nakon što je zbog pogoršanja sa stanjem širenja koronavirusa Krizni štab Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), donio odluke kojima se uvode ograničenja pri prijemu i pregledu pacijenata reagovali su iz Nezavisnog bloka.

Nedopustivo je da po novoj odluci pacijenti iz drugih kantona, osim Sarajeva, moraju imati negativan test na Covid-19, koji ne smije biti stariji od 48 sati i bez kojeg neće biti primljeni niti na pregled niti na hospitalizaciju.

"Ne smijemo dozvoliti privatizaciju naše najveće javne medicinske ustanove samo za Sarajevo, niti prihvatiti diskriminaciju koju pravi njen menadžment. KCUS mora pripadati svima, kako to i stoji u njegovim aktima.

Kada je Kanton 10 (Livno) donio diskriminirajuću odluku o kretanju, s pravom smo se pobunili. I nije im prošlo. Sada kada KCUS to radi svima mimo Kantona Sarajevo, isto tako moramo svi podići svoj glas i reagovati. Ova odluka se mora hitno ukinuti i pravila moraju biti ista za sve građane ma odakle dolazili. Ako za pacijente iz Sarajeva, za ulazak na KCUS nije potreban negativan test, onda se on ne smije tražiti niti za pacijente iz drugih kantona”- izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom