Kultura     | 19.06.2020. 17:26 |

Narodno pozorište Mostar otvara vrata publici

FENA Saopćenje

MOSTAR, 19. lipnja (FENA) - Nakon više od tri mjeseca stanke ljubitelji kazališne umjetnosti imat će priliku u petak, 26. lipnja, na velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar uživo pogledati predstavu "Šta ćemo sad?" Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića.

Proteklih dana stručni tim Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a obavio je detaljnu dezinfekciju svih prostorija Narodnog pozorišta Mostar kako bi igranje i gledanje predstava bilo ugodno i sigurno kako za publiku tako i za glumce.

U skladu s preporukama za rad kazališta koje je izdao Zavod za javno zdravstvo FBiH, bit će poduzete sve mjere prevencije i zaštite, te će u okviru toga biti osiguran adekvatan razmak između publike u sali. Na svim ulazima u kazalište bit će postavljena odgovarajuća sredstva za dezinfekciju te dezinfekcijska barijera za obuću, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

"Šta ćemo sad?" je moderna, aktuelna komedija koja koincidira s vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi teatar danas, ali i društvo u cjelini.

Sam redatelj je na zanimljiv način okarakterizirao predstavu, kazavši kako je "Šta ćemo sad?" poput dobrog sevdaha i filozofije te vrste muzike - "znaš ono, pjevaš, a plačeš".

Iako po žanru komedija, predstava na specifičan način pristupa pojmu vica, razbija njegovu pretpostavljenu formu i na kraju ostavlja pomalo gorak okus i pitanje: "Jesmo li mi sami postali vic?".

U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Premijera predstave 'Stepski vuk' HNK-a Mostar u četvrtak u Mostaru

Hit komedija 'Tere i Luce' dar publici povodom 30. obljetnice Kosače

Narodno pozorište Mostar odustalo od predstave "Oslobođeni Mostar"

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo