Regija     | 18.06.2020. 13:56 |

Sergej Lavrov stigao u Beograd

FENA Agencije

BEOGRAD, 18. lipnja (FENA) - Ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov u četvrtak je doputovao u Beograd kako bi s najvišim zvaničnicima Srbije razgovarao o bilateralnoj saradnji Srbije i Rusije, kao i aktuelnim međunarodnim pitanjima.

Šefa ruske diplomacije na beogradskoj zračnoj luci "Nikola Tesla" sačekao je njegov srbijanski kolega Ivica Dačić.

Lavrov je uoči posjete izjavio kako se nada da će sa zvaničnicima Srbije razgovarati o prijedlogu Washingtona da se lideri Srbije i Kosova sastanu krajem lipnja u Bjeloj kući.

Predsjednik Republike Srbije Alekandar Vučić je poslije razgovora s Lavrovom kazao kako nije moguće da Beograd prihvati neovisnost Kosova ili ulazak tog područja u Ujedinjene nacije, a da zauzvrat ne dobije ništa ili samo obećanje da će Srbija jednom postati članica Europske unije, prenosi Beta.

"Ako mislite da je moguće da priznamo Kosovo ili da Kosovo uđe u UN, a da mi ne dobijemo ništa nego obećanje da ćemo biti članovi EU naš odgovor će biti ne", rekao je Vučić.

Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov istaknuo je da se Rusija pouzda u to da EU, koja ima ulogu posrednika u dijalogu Beograda i Prištine, ne smije da se izolira od svojih obveza, javlja Radiotelevizija Srbije.

Ponovio je da rješenje za Kosovo mora da bude u skladu s međunarodnim pravom i odobrenjem Vijeća sigurnosti UN i da osigura mir i sigurnost u tom dijelu Europe.

Osim sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova Ivicom Dačićem, predviđeno je da se Lavrov u Beogradu sastane i sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici

Vučić: Otpor rezoluciji o Srebrenici u UN-u sve veći, naša borba traje i neće biti laka

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta