Svijet     | 17.06.2020. 19:46 |

Merkel pozvale Nijemce da i dalje budu na oprezu

FENA Internet

BERLIN, 17. juna (FENA) - Kancelarka Angela Merkel pozvala je u srijedu Nijemce da budu oprezni i pridržavaju se pravila fizičke distance, ali i dodala da se broj novih koronavirusnih infekcija stabilizirao i da je na niskom nivou.

Nakon razgovora s premijerima 16 njemačkih država, Merkel je također rekla da su se sve strane složile da produže zabranu velikih događaja barem do kraja oktobra kako bi se izbjegao još jedan val novih slučajeva zaraze, prenio je Reuters.

Kancelarkino upozorenje uslijedilo je nakon što su danas vlasti u zapadnom njemačkom regionu Guetersloh naredile zatvaranje svih škola i vrtića, nakon što su stotine radnika u najvećoj njemačkoj klaonici testirani pozitivni na COVID-19.

Regionalni dnevni list Westfalen-Blatt izvijestio je u srijedu da je oko 475 testiranih osoba pozitivno na novi koronavirus, javio je AP.

Pojava virusa u klaonici Toennies u Rheda-Wiedenbruecku je povećala broj slučajeva u regiji daleko iznad praga potrebnog za uvođenje hitnih mjera, koji je 50 novih infekcija u sedmici na 100.000 stanovnika.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Avioni više neće prevoziti poštu unutar Njemačke

Nekoliko osoba poginulo u sudaru autobusa u blizini Leipziga

Baerbock: Humanitarne organizacije moraju biti u prilici da nesmetano dostavljaju pomoć u Gazu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom