Bosna i Hercegovina     | 17.06.2020. 17:07 |

Begić: Sjednica Komisije iskorištena za brutalni politički obračun (VIDEO)

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 17. juna (FENA) - Član Zajedničke Komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Zlatan Begić (Demokratska fronta - DF) kazao je nakon sjednice da će DF uvijek stajati na strani vladavine prava govoreći o usvojenim zaključcima na današnjoj sjednici.

Najavio je da će uvijek insistirati da se najoštrije sankcioniraju oni koji su eventualno prekršili zakon i posebno oni koji su zloupotrijebili ovlasti ili nezakonito pribavili diplomu jer sve počinje od toga, pojasnio je Begić, budući da se na sjednici najviše razgovaralo o poništenoj diplomi direktora OSA-e Osmana Mehmedagića.

- Pored ovih nespornih stvari cijela situacija se koristi za brutalni politički obračun. Danas su nam o ustavnoj vladavini i vladavini prava govorili oni koji ne priznaju Ustav BiH, koji ne priznaju odluke Ustavnog suda BiH, koji provode neustavne referendume, koji javno kažu "još jedna odluka Ustavnog suda neće biti provedena" i onda vam to izgleda poprilično nadrealno - dodao je.

Kaže i da bi volio da su ove sjednice otvorene za javnost, ali smatra da su jednako krivi i oni ukoliko su stali iza nekoga ko ne ispunjava zakonske uvjete, no DF će i dalje insistirati da se svačija odgovornost utvrđuje putem institucija u okviru odgovarajućih postupaka.

- Danas smo svjedočili tome da oni koji nam za državne ministre predlažu osobe čija biografija stane u dvije rečenice govore o kvalitetu, referencama i tako dalje. Činjenica je da imamo mrlju na ovom slučaju koji se treba rasčistiti i utvrditi se odgovornost, ali nemojte da nam o vladavini prava govore ljudi koji stalno negiraju i Ustav BiH i zakone - zaključio je Begić.

Pogledajte http://www.fena.ba/4599

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1UxvMn3hlPXkp6wJ1xwaw9DcKyedmocwU?usp=sharing

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Odbor za žalbe građana PSBiH razmatrao tri žalbe, nije utvrdio nepravilnosti ni povrede zakona  

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta