Bosna i Hercegovina     | 17.06.2020. 16:25 |

Zvizdić razgovarao s rezidentnom koordinatoricom UN-a u BiH Macdonald

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. juna (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Denis Zvizdić primio je danas u nastupnu posjetu rezidentnu koordinatoricu Ujedinjenih nacija (UN) u BiH Ingrid Macdonald i upoznao je s aktuelnom političkom situacijom u BiH.

Tokom razgovora, Zvizdić je rekao da Bosna i Hercegovina podržava napore Ujedinjenih nacija u cilјu unapređenja najviših cilјeva organizacije, što doprinosi jačanju uloge UN u svijetu.

Istaknuo je da BiH prepoznaje značaj i ulogu UN na globalnom nivou u cilјu pronalaženja najefikasnijih i konkretnih odgovora na izazove i probleme s kojima se savremeni svijet susreće i izrazio očekivanje da će Bosna i Hercegovina imati bolju zastupljenost u sistemu Ujedinjenih nacija.

Zvizdić je rekao da BiH prati aktivnosti koje se poduzimaju u cilјu održavanja mira i sigurnosti, te unapređenja i zaštite lјudskih prava, smanjivanja siromaštva, kao i implementaciju agende 2030.

Naglasio je da implementacija agende 2030 ima punu podršku Bosne i Hercegovine.

Na kraju sastanka, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić je rezidentnoj koordinatorici UN-a u BiH Ingrid Macdonald poželio uspjeh u radu tokom mandata u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Zvizdićevog kabineta, prenosi
Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom