Ekonomija     | 17.06.2020. 10:23 |

USAID FARMA II pomaže poljoprivrednicima da poboljšaju online promociju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. juna (FENA) - Sweden/USAID FARMA II projekt sutra će održati praktičnu radionicu za poljoprivrednike i male biznise o upotrebi Canvae, besplatnog online grafičkog alata.

Radionica nazvana "Canva: Moćan saveznik malih biznisa" o razvoju i grafičkom dizajnu vizuala za društvene medije, logotipa, postera, letaka i prezentacija bit će održana preko Zoom platforme.

- Koristimo društvene medije da bismo promovisali naše proizvode i jako nam je važno da imamo privlačne vizuale koji će imati veći doseg i generisati veći broj pozitivnih reakcija naših kupaca - rekao je marketing menadžer u Favedi, proizvođaču prirodne kozmetike i biljnih preparata Muamer Zubčević.

Sweden/USAID FARMA II projekt podržava razvoj bh. poljoprivrede u pet sektora: mljekarstvo, voće i povrće, med, ljekovito i aromatično bilje i peradarstvo.

Projekt pomaže da se domaći regulatorni okvir poboljša i uskladi sa zakonima Evropske unije, te prenosi potrebno znanje proizvođačima kako bi im omogućili da povećaju proizvodnju, poboljšaju kvalitetu svojih proizvoda i ispune standarde potrebne za izvoz u EU, kao i na druga međunarodna tržišta.

Projekt također pruža podršku poljoprivrednim proizvođačima da svoje proizvode promovišu na domaćem i inostranim tržištima, saopćeno je iz Sweden/USAID FARMA II projekta. 

Svi zainteresovani su pozvani da se prijave putem linka: https://www.surveymonkey.com/r/f2canva.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

TK - Očuvanje pčelinjeg fonda je cilj resornog ministarstva i Saveza pčelara

Za 16 bh. poljoprivrednika i preduzeća 1,25 miliona KM bespovratnih sredstava

Košarac: Isporučene pošiljke sadnog materijala povrća iz BiH na rusko tržište

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana