Bosna i Hercegovina     | 16.06.2020. 12:19 |

NS zaposlenika SKB-a Mostar najavio generalni štrajk

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 16. lipnja (FENA) - Nezavisni sindikat zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar najavio je generalni štrajk ukoliko Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) ne ispuni njihove zahtjeve za povećanjem koeficijenta, satnice i boljih uvjeta za rad.

Po riječima predsjednika NS zaposlenika SKB-a Mostar Ivice Anića, Sindikat, koji broji nešto više od 1400 članova i najveći je sindikat u zdravstvu koji je reprezentativan, je već uradio prijedlog revidiranog novog kolektivnog ugovora, a ako ne bude dogovora sa županijskom Vladom pokrenut će štrajk sukladno zakonskoj proceduri.

-Tražimo povećanje koeficijenta, satnice i bolje uvjete na rad te očekujemo od Vlade poziv i datum za Mirovno vijeće na kojem bi se dogovorili, ali i ispoštovali zakonsku proceduru za eventualni štrajk - rekao je Anić, dodajući kako će sigurno stupiti u štrajk ukoliko se uvjeti zaposlenika u zdravstvu ne ispune.

Napomenuo je na kraju kako bi štrajkom bilo obuhvaćeno 3 500 medicinskog i nemedicinskog osoblja, te da bi to dovelo do kolapsa u zdravstvu, što, zaključuje on, sigurno nitko ne bi želio.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'