Stranačke aktivnosti     | 16.06.2020. 11:15 |

Priopćenje za javnost Glavnog vijeća HNS-a

FENA Saopćenje

U ponedjeljak, 15. lipnja, održana je 11. Sjednica Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, uz poštivanje aktualnih epidemioloških preporuka u borbi protiv virusa Covid-19.

Glavno vijeće HNS je, u okviru točke dnevnog reda: Analiza stanja i smjernice djelovanja u okolnostima postojeće političke i institucionalne krize, usvojilo prijedlog teksta političkog okvira koji uputilo Predsjedništvu HNS na usvajanje i koji bi koristile sve političke stranke, nezavisne liste i pojedinci koji participiraju u HNS-u u svim  slučajevima pregovaranja i koaliranja s drugim političkim subjektima.

Glavno vijeće je razmatralo određene informacije koje se odnose na namjensku proizvodnju. Zaključeno je da Odjel za sigurnost i analitiku kao i Odjel za gospodarstvo  pripreme cjelovitu informaciju za narednu sjednicu Glavnog vijeća, a koja će obuhvatiti pitanja namjenske proizvodnje i skladištenja proizvoda.

Voditelj Odjela za znanost i obrazovanje izvijestio je članove Glavnog vijeća o poduzetim koracima oko uspostave digitalne platforme i organiziranja on-line nastave za učenike osnovnih i srednjih škola u okolnostima pandemije uzrokovanje Covid-19 Corona virusom uz pomoć Centar za IT Sveučilišta u Mostaru. Sveučilište u Mostaru u suradnji s Koordinacijom ministara i Odjelom za znanost i obrazovanje GV izradilo platformu preko koje je kroz sustav za e-učenje omogućen završetak školske godine u osnovnim i srednjim školama koje izvode nastavu po hrvatskom planu i programu, kao i završetak akademske godine na Sveučilištu u Mostaru.

Glavno vijeće HNS u cijelosti podržava stav Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat po pitanju očitovanja o kandidaturi Selme Cikotića za ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH.

S obzirom da opasnost od korona virusa (Covid-19) je još uvijek prisutna, Glavno vijeće poziva sve građane na pridržavanje mjera i preporuka nadležnih tijela.

 

Mostar, 15. lipnja 2020. godine.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

HNS BiH osudio „nerealne, maksimalističke zahtjeve“ političkih aktera

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva i Glavnog vijeća HNS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo