Kultura     | 15.06.2020. 16:55 |

Spahić: Art festival 'Grad' stvara novu urbanu osjećajnost

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. juna (FENA) - Art festival "Grad" bit će održan u septembru stvarajući  programima  novu urbanu osjećajnost, saopćeno je iz Međunarodnog centra za mir.

- Program IV internacionalnog Art festivala "Grad" je kreativni izazov za novi susret umjetnika, publike i medija i povratak urbane komunikacije i socijalne bliskosti i empatije. Festival "Grad" poziva vas da učestvujete i slavite umjetnost i civilizacije svijeta koje nas čine plemenitijim dok učimo, stvaramo i pokušavamo da bolje razumijemo i shvatimo smisao života, naglasio je art direktor Festivala  Ibrahim Spahić.

Festival  "Gad" otvara  okrugli sto vitezova umjetnosti  dijalogom "Online art- imaginarni i/ili stvarni svijet". Na programu ovog Art festivala bit će i  Šahovska saga Sarajeva velemajstorice Vesne Mišanović, Poetika prostora sarajevskih sokaka sa arhitektima ,slikarima i muzičarima.

Također, tu je poetski maraton  u parkovima koji imaju biste bosanskohercegovačkih pisaca, likovna radionica " Festina lente" i drugi programi.

 

 

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Otvorena izložba Sanite Lisice "Pustinja: Reciklaža svjetskog otpada".

Spahić: Festival GRAD u znaku kreativnog oblikovanja grada

Spahić čestitao Svjetski dan mira

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu