Sport     | 15.06.2020. 14:24 |

Salkić uručio sportsku opremu predstavnicima NK „Koraj“

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 15.juna (FENA) - Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić posjetio je Nogometni klub „Koraj“, koji preko 90 godina djeluje u istoimenom povratničkom naselju na području općine Lopare, u bh. entitetu RS.


Tokom posjete, potpredsjednik je razgovarao sa predstavnicima kluba, te im uručio sportsku opremu, koja je obezbijeđena u saradnji s Ahmedom Lindovom, norveškim političarom porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a koji je ujedno i predsjednik Norveško-bosanske privredne komore, saopćeno je iz kabineta entitetskog potpredsjednika. 


-Zadovoljstvo je danas biti ovdje i dati podršku ovom klubu, koji na najbolji način predstavlja svoju zajednicu. Važno je da Bošnjaci u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, koji su se vratili na svoja ognjišta, organizuju sportski život i razvijaju svoje sportske klubove. Ovaj klub je jedan od primjera kako to treba raditi - naveo je Salkić. 


Rekao je da se nada da će ova oprema makar malo olakšati rad članovima ovog kluba. 


-Istovremeno, želim da pozovem sve one koji to mogu, ali i one čija je to obaveza, da pomognu rad ovog, ali i drugih sportskih klubova koji okupljaju povratnike, posebno djecu i mlade, u bh. entitetu RS. 


Također, želim i da se zahvalim Lindovu, koji na najbolji način predstavlja našu domovinu i redovno podržava razne projekte u Bosni i Hercegovini, kazao je danas potpredsjednik Salkić.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Isporučena vrijedna oprema za službu Civilne zaštite Goražde

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta