Bosna i Hercegovina     | 14.06.2020. 14:50 |

Plesni studio 'B-Dance' obilježava Svjetski dan glazbe

FENA Internet

MOSTAR, 14. lipnja (FENA) - Plesni studio (PS) "B-Dance" iz Mostara za svoje najmlađe plesače organizira besplatnu glazbenu radionicu povodom obilježavanja Svjetskog dana glazbe, koji se svake godine obilježava 21. lipnja.

Najmlađi plesači PS "B-Dance" imat će priliku da na kreativan način i kroz igru upoznaju sve ljepote koje glazba pruža, najavili su organizatori.

Radionica će se održati u petak, 19. lipnja u dva termina, od 17 do 17.45 sati za djecu od 3 do 7 godina i od 18 do 18.45 sati za djecu od 8 do 11 godina.

Organizatori pozivaju sve one koji su zainteresirani da se prethodno prijave, najkasnije do 17.lipnja.

Inače, Svjetski dan glazbe slavi se svake godine 21. lipnja, kada se obilježava i kalendarski početak ljeta. Ideja o Svjetskom danu glazbe začeta je 1976. godine u Francuskoj. Američki glazbenik Joel Cohen, tada zaposlenik jedne francuske radijske postaje, predložio je cjelonoćnu glazbenu proslavu prvog dana ljetnoga suncostaja.

Njegovu je ideju pet godina poslije prihvatio tadašnji francuski ministar kulture Jack Lang, a prva je proslava pod nazivom Fête de la Musique (Festival glazbe) održana 21. lipnja 1982. u Parizu.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

KIC Tomislavgrad bogatim programom obilježava Svjetski dan glazbe

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana